ICF-LEVEL 2 Akredite Profesyonel Koçluk Diploma Programı

ICF-LEVEL 2 Akredite Profesyonel Koçluk Diploma Programı toplamda 140 saat süreli, ICF PCC unvan yolunun açık olduğu bir diploma programıdır.

Program kapsamında 88 saat Profesyonel Koçluk Eğitimi, bir uzmanlık eğitimi olan Transaksiyonel Analiz Temelli İlişkiler Koçluğu Eğitimi, yoğun uygulama ve pratik içeriğine ve aynı zamanda ICF unvan sınavına hazırlık adımlarına sahip Practicum ve unvan yolundaki gelişimi destekleyen Performans Değerlendirme bulunmaktadır. Programı başarı ile tamamladığınızda ICF LEVEL 2 akredite eğitim sertifikasına sahip olursunuz.

Profesyonel Koçluk Eğitimi:

88 saat süreli Profesyonel Koçluk Eğitimi, LEVEL 2 diploma programı içinde tamamlanması zorunlu, Temel Seviye, İleri Seviye ve Usta Koçluk becerilerini içeren 5 bölüme sahiptir.

Uzmanlık – İlişkiler Koçluğu Eğitimi:

16 saat süreli İlişkiler Koçluğu eğitimi, LEVEL 2 diploma programı içinde tamamlanması zorunlu, Transaksiyonel Analiz temelli içeriğe sahip bir eğitimdir. Hayatın içinde yer alan tüm ilişki ve iletişim süreçlerini Koç yaklaşımı ile görecek ve deneyimleyeceksiniz.

Practicum:

36 saat süreli Practicum süreci, LEVEL 2 diploma programı içinde tamamlanması zorunlu uygulamalar içerir. Profesyonel koçluk ve İlişkiler koçluğu eğitimlerinde öğrenilen bilgilerin yoğun uygulama ve egzersizlerle geliştirilerek ustalık becerilerinin kazanılmasını sağlar.

  • Proje Tamamlama: 10 saat süreli proje tamamlama süreci kapsamında, ICF unvan sınavına hazırlık, Türkçe transkript yazılması ve müşteri listesi hazırlığı mevcuttur.
  • Laboratuvar Çalışması: 5 saat süreli 5 bireysel çalışma içeriğine sahip Laboratuvar çalışması içinde aday tarafından 5 ayrı seansın ses kaydı değerlendirilmek üzere paylaşılır. Her bir ses kaydı PCC ve MCC Mentorlar tarafından değerlendirilir, yazılı ve sözlü geribildirim verilir. Bir seans kaydının değerlendirmesi tamamlandıktan sonra diğer kayıt gönderilir.
  • Master Class / 3’lü Koçluk: 5 saat süreli, 3 aday ile oluşturulan gruplarla gerçekleşen Master Class çalışması içinde her bir aday 1 kez Koç, 1 kez Mentor ve 1 kez Müşteri rollerini canlı olarak deneyimler.
  • Bireysel Mentorluk: 4 saat süreli Bireysel Mentorluk çalışması kapsamında, aday 4 adet seansın ses kaydını değerlendirilmek üzere paylaşır. Her bir ses kaydı PCC ve MCC Mentorlar tarafından değerlendirilir ve sözlü geribildirim verilir. Bir seans kaydının değerlendirmesi tamamlandıktan sonra diğer kayıt gönderilir.
  • Grup Mentorluk: 12 saat süreli, 5 ayrı grup çalışmasından oluşan Grup Mentorluk oturumlarının her biri, önceden hazırlanan seans ses kaydının grup içinde dinlenmesi ve canlı değerlendirme yapılması ile tamamlanır. Seans kaydı adaylara oturumdan birkaç gün önce gönderilerek, ön çalışma yapmaları hedeflenmektir.
  • Performans Değerlendirme: 88 saatlik profesyonel koçluk eğitimini, 16 saatlik uzmanlık eğitimini ve 36 saatlik Practicum’u tamamlayan adayların nihai profesyonel koçluk performans değerlendirmesi program sahibi Gaye Vildan Öztuna, MCC tarafından gerçekleştirilir.

Başarılı olan adaylar, akademimizden ” ICF – LEVEL 2″ akredite diploma almaya hak kazanırlar ve PCC yetkinliğinde koçluk yapabilirler.

Zoom platformu üzerinden tamamı canlı bağlantı ile yapılan Profesyonel Koçluk eğitimimiz içinde Zoom odaları kullanılarak mentorluk desteği de verilmektedir.

Akademimizden mezun olan Profesyonel Koçlarımız, tamamladıkları eğitim programlarına 1 yıl boyunca ücretsiz olarak katılma hakkına sahiptirler.

ICF-LEVEL 2 Akredite Profesyonel Koçluk Diploma Programındaki Sertifikanın Önemi & ICF Unvanı

ICF-LEVEL 2 Akredite 140 saat süreli Profesyonel Koçluk Diploma programını başarı ile tamamladığınızda aldığınız sertifika ile profesyonel koçluğa dair tüm yetkinlikleri kazanarak, yeni bir mesleğe adım atacaksınız. ICF-PCC (Professional Certified Coach/Akredite Profesyonel Koç) unvan yolunun açık olduğu bu sertifika ile Profesyonel Koçluk mesleğini Unvanlı bir Koç olarak daha emin adımlarla sürdürebilir, dilerseniz şahsi danışmanlık şirketinizi kurabilirsiniz.

ICF-LEVEL 2 akredite diploma programımızı tamamlayan mezunlarımız ICF unvan sürecinde ICF Credentialing Exam (ICE) sınavı haricindeki tüm gereklilikleri yerine getirmiş olup, koçluk deneyim saatlerine göre ACC veya PCC unvanına başvurabileceklerdir.

Mezunlarımız 100 saat koçluk deneyimini tamamlayarak ACC, 500 saat koçluk deneyimini tamamlayarak PCC unvan başvurusu yapabilirler.

ICF-LEVEL 2 Akredite Profesyonel Koçluk Diploma Programı Eğitimi İçeriği-Temel Koçluk

Modül 1: Koçluğa Giriş

Koçlukla ilgili temel kavramlarla tanışacak, koçluk dünyasına ait genel bilgilere sahip olacaksınız.

 Modül 2: Temel Koçluk Uygulamaları

Bir koç olarak sahip olmanız ve geliştirmeniz gereken temel özellikleri öğrenecek ve bu özelliklerle ilgili birçok uygulama gerçekleştireceksiniz.

 Modül 3: Koçlukta İleri Düzey Beceriler

Bir profesyonel koç olarak seanslarınızı nasıl yürüteceğinizi, müşterinizi bu süreçte nasıl değerlendireceğinizi öğreneceksiniz. Kör noktalarla ilgili nasıl profesyonel koçluk yapılabileceğine yönelik vaka çalışmaları yapma fırsatı yakalayacaksınız.

 Modül 4: Koçlukta Ustalık Becerileri

Koçların ve müşterilerin tıkanma noktalarını öğrenecek ve bunları aşmanın yöntemlerini uygulamalarla göreceksiniz. Koçluğun psikoloji ile olan benzerlikleri ve farklılıkları öğreneceksiniz.

Modül 5: Koçluk Mesleğine Geçiş

Koçluk mesleğinin adımlarını, meslek içinde ilerleme ve gelişme yollarını öğreneceksiniz.

ICF-LEVEL 2 Akredite Profesyonel Koçluk Diploma Programı Eğitim İçeriği- İlişkiler Koçluğu

Modül 1: İlişkiler Koçluğuna Giriş

İlişkiler Koçluğu Nedir?, Temas İletileri, İlişkiler Koçluğunun Diğer Koçluklardan Farkı Nedir?, Yaşam Pozisyonları, Terapi mi? İlişkiler Koçluğu mu?, İlişkiler Koçluğunun Yaklaşımı, İlişkiler Koçluğunun Çalışma Alanları, Zamanı Yapılandırma Piramidi, İlişkiler Koçluğunda Vizyon ve Hedef Belirlemek.

 Modül 2: İlişki Yönetiminin Temel Kavramları

Transaksiyonel Analiz, Transaksiyonlar  (Mesaj alış-verişi), Sağlıklı İlişkiler İçin 5 Prensip, İlişki Tuzakları, Kişiler Arası Anlaşmazlıklar, İlişkiler Koçluğunda Zihindeki Filtreleri Yakalamak

Modül 3: İlişkiler Koçluğu Araçları

İlişkilerde Gelişmiş İletişim Araçları, diyaloğu Değiştirmek, İlişkiler Koçluğunda Kullanılacak Teknikler

Modül 4: İkili İlişkilerde Koçluk

Aşık olmak; Sevmeyi Öğrenmek, Çekim Yasası, yeni Bir İlişki İnşa Etmek.

ICF-LEVEL 2 Akredite Profesyonel Koçluk Eğitimine Kimler Katılmalı?

  • Mevcut mesleğine ilave yeni bir meslek edinerek ek gelir sağlamak
  • Kariyer değişikliği yapmak ya da yeni bir meslek edinmek
  • Bulunduğunuz organizasyonun içerisinde diğerlerine koçluk yapmak
  • Kendine, çevrene koçluk yaparak, gelişime destek olmak
  • CEO, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Yöneticiler, İnsan Kaynakları Uzmanları, Eğitmenler, Diyetisyenler, Psikologlar, Yönetici adayları, Liderlik ve Koçluk becerilerini öğrenmek, geliştirmek ve işletme ortamında kullanmak
  • Kendini geliştirmek

ICF-LEVEL 2 Akredite Profesyonel Koçluk Eğitiminin Sağladığı Mesleki Kazançlar

  • Dünyanın her yerinde Koç olarak çalışabilme olanağı.
  • Kendi işine sahip olma fırsatı ve ne zaman, nerede, kiminle çalışacağını seçme özgürlüğü.
  • Etkili iletişim becerileri.
  • Yöneticiler, personel ve iş arkadaşlarıyla gelişmiş ilişkiler.
  • İş ve özel hayatındaki hedeflere ulaşmayı sağlayacak tekniklerin kazanımı.
  • Sürekli gelişim.

Eğitim Tarihleri

Eğitim tarihlerine  eğitim takvimimizden ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi ve Kayıt

Canân Töre Petekçi, Akademi Koordinatörü ve Eğitmen
0539 749 7050 / 0216 346 0930
canan.fakoc@yandex.com

Fiyat, İptal ve İade Koşulları

Programlara kesin kayıt için 1.500,-TL ön kayıt bedeli alınır. Ödenen ön kayıt bedeli iade edilmez. Programa kayıt olan adaylar, eğitim bedelinin tamamını ödemekle yükümlüdür. Eğitim programının başlama tarihine 3 gün kala, mücbir sebep nedeniyle devam edemeyecek olan adaylara ödenen ücret iadesi yapılır. Eğitim notları paylaşıldıktan ve eğitim başladıktan sonra ödenen ücret iade edilmez. Eğitime devamsızlık yapan veya devam edemeyecek adaylar, aynı eğitime 1 yıl içinde katılım sağlayabilirler.

Mezunlarımızın Görüşleri

Yorumlar devredışı